Geen Duitse supporters welkom bij kraker op Wembley

Geen Duitse supporters welkom bij kraker op Wembley

24 juni 2021 – Een van de absolute krakers in de achtste finale van het EK is de wedstrijd tussen Engeland en Duitsland. Dat het duel op het imposante Wembley wordt afgewerkt, maar het affiche alleen nog maar mooier. Er is echter ook minder leuk nieuws: Duitse fans zijn bij de wedstrijd niet welkom.

Dat liet de Duitse voetbalbond DFB donderdag op de eigen website weten. De bond vernam van de UEFA dat tickets voor het duel alleen beschikbaar zijn voor fans uit Engeland. Dit vanwege de strenge coronaregels die in het land momenteel van kracht zijn. Duitsers die in het Verenigd Koninkrijk of Ierland wonen, zijn wel welkom. 

Ook de Italiaanse bond kampt met het probleem. Italië speelt in de achtste finale tegen Oostenrijk, maar ook dat duel zal op Wembley gespeeld worden. Supporters die bij het duel aanwezig willen zijn, zouden eerst in quarantaine moeten, maar daarvoor is het te kort dag. Het duel wordt namelijk zaterdagavond al afgewerkt. De wedstrijd tussen Engeland en Duitsland wordt gespeeld op dinsdag. 

gerelateerd