De Vrij beste verdediger op het EK? "Hij kan alles"

24 juni 2021, 20:47

Stefan de Vrij is niet vaak de meest besproken speler van Oranje, maar laat ook op dit EK een uitstekende indruk achter. De verdediger is vooralsnog de speler met de meeste onderscheppingen van het hele toernooi. ESPN-analist Kees Kwakman ziet hem dan ook als de beste centrumverdediger van de groepsfase.

"Dat kan er maar één zijn: Stefan de Vrij", begon Kwakman in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ik vind dat zo'n topverdediger. Als je hem ziet, denk je: hij is niet zo sterk en niet zo snel, maar hij kan gewoon alles. Hij doet alles goed", ging zijn lofuiting verder.

De vraag werd opgeroepen of De Vrij een betere verdediger is dan ploeggenoot Matthijs de Ligt. "Ik vind hem nu stabieler, maar De Ligt komt ook van een blessure terug. De Ligt is wat robuuster, dus die zit daardoor ook wat vaker mis. De Vrij is juist bedachtzamer. Ik denk juist dat het als duo heel goed bij elkaar past."

Mark van Rijswijk is het met zijn collega eens, al is hij juist vooral onder de indruk van de mentaliteit van de verdediger. "Hij is het levende bewijs dat wat je in jezelf investeert er altijd weer uitkomt. Het is op een ander niveau dan De Vrij, maar Ronaldo heeft dat ook. Als je ziet hoeveel hij ervoor doet..."

"Laten we eerlijk zijn", ging Van Rijswijk verder. "Het was een prima verdediger toen hij bij Feyenoord zat, maar een van de beste verdedigers ter wereld en de beste van de Serie A... Dat had niemand in hem gezien. Dat heeft hij zelf afgedwongen, door constant in zichzelf te blijven investeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen