Memphis maakte indruk op teamgenoot: "Had ik niet verwacht"

Memphis maakte indruk op teamgenoot: "Had ik niet verwacht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 juni 2021 – De Duitse doelman Julian Pollersbeck verliet vorig jaar voor het eerst zijn thuisland om als reservekeeper te dienen bij Olympique Lyon. Gevraagd naar welke ploeggenoot in zijn eerste jaar het meeste indruk op hem maakte, antwoordde hij resoluut: "Absoluut Memphis Depay."

"Enerzijds omdat hij een waanzinnig goede speler is en anderzijds vanwege zijn persoonlijkheid", lichtte Pollersbeck zijn antwoord op de vraag toe tegenover Transfermarkt.de. "Hij maakt indruk op mij als voetballer en als persoon. Hij is bijna net zo oud als ik (Pollersbeck is 26, Memphis 27, red.), maar enorm volwassen. Je kunt zien dat hij al veel heeft meegemaakt in zijn leven."

Als nieuwkomer bij Lyon werd Pollersbeck geholpen door Memphis. "Hij was echt een goede aanvoerder en ook nog eens een prettig en open persoon die de nieuwkomers direct verwelkomde. Op de eerste dag stelde hij me veel vragen en bood hij zijn hulp aan. Dat had ik niet verwacht, want hij was de grootste ster van het team."

Na een jaar moeten de twee alweer afscheid van elkaar nemen, omdat de transfer van Memphis naar FC Barcelona inmiddels officieel is. "Toen hij afscheid nam na de laatste wedstrijd hebben we lang gepraat. Af en toe hebben we nog steeds contact, omdat we het het hele jaar door goed met elkaar konden vinden. Ik zal zeker nog iets van me laten horen. Ik ben blij voor hem dat hij naar Barcelona gaat en ik hoop dat hij een goed EK speelt. Ik denk sowieso dat hij goed bij Barça past. Met Lionel Messi spelen is sowieso geweldig."

Reacties

gerelateerd