Jansen hoopte op meer speeltijd voor EK-gangers van AZ

24 juni 2021, 16:00

Marco Bizot, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners zijn als EK-gangers nog niet aanwezig bij de seizoensvoorbereiding van AZ, maar hebben wel veel contact met Pascal Jansen. Dat vertelde de trainer in gesprek met ESPN. Daar gaf hij ook toe dat stiekem hij op meer speeltijd voor zijn spelers had gerekend.

"Het gaat goed", vertelde Jansen over zijn EK-gangers. "Ze genieten van elk moment dat ze mogen ervaren. Daar worden ze zelf ook beter van. Ik had gehoopt op iets meer speeltijd voor een aantal jongens, maar het mag nog niet zo zijn."

Waar Bizot en Koopmeiners sowieso geen aanspraak zouden maken op een basisplaats, zal Jansen vooral doelen op Wijndal. Hij leek de eerste linksback te gaan worden, maar moest het vooralsnog doen met slechts twee invalbeurten. Daar baalde Wijndal van, kreeg ook Jansen mee.

"Natuurlijk, Owen is een winnaar. Hij heeft geroken aan het niveau en zich goed gepresenteerd. Dan is het aan de bondscoach om vervolgens keuzes te maken. Daar zit hij helaas op dit moment nog niet vanaf de start bij." Toen Wijndal die mededeling voorafgaand aan de openingswedstrijd kreeg, belde hij met zijn trainer. "Het eerst moment was natuurlijk de grootste teleurstelling. Daar hebben we het samen nog even over gehad."

Koopmeiners kwam dit EK nog helemaal niet in actie. "Hij weet natuurlijk heel goed wat zijn rol is. Natuurlijk is hij ook iets anders ingestapt dan Owen. Ook voor hem is het geweldig dat hij erbij zit. Die pakt alle momenten die hij kan mee en is gewoon klaar om iets te kunnen betekenen voor de nationale ploeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen