Wijnaldum blijft zo juichen: "Als hij weer fit is, stop ik er mee"

24 juni 2021, 15:51

Georginio Wijnaldum vierde zijn laatste doelpunten voor het Nederlands elftal op speciale wijze. Mocht de aanvoerder van Oranje zondag tegen Tsjechië zijn vierde goal van het EK maken, dan legt hij opnieuw zijn hand onder zijn kin en steekt hij zijn tong uit.

"Virgil van Dijk juicht ook altijd zo. Zo laat ik zien dat we aan hem denken. Als hij straks weer fit is, dan stop ik er mee. Dan is het mooi geweest", vertelt Wijnaldum aan het ANP. De dertigjarige middenvelder was trefzeker tegen Oekraïne en nam tegen Noord-Macedonië twee doelpunten voor zijn rekening.

Met Van Dijk heeft Wijnaldum regelmatig contact. "Voor het duel met Noord-Macedonië vroeg hij twee doelpunten aan me", gaat de aanwinst van Paris Saint-Germain verder. "Hij legt de lat hoog, maar het is me gelukt. Nee, hij heeft nog niet laten weten hoeveel ik er tegen Tsjechië moet maken. Hopelijk vindt hij een doelpunt genoeg."

Op de topscorerslijst van het EK hoeft Wijnaldum slechts Cristiano Ronaldo (vijf doelpunten) boven zich te dulden. "Maar ik denk niet dat het zo zeer mijn kwaliteit is om te scoren. Ik ben wel in staat om veel kansen te creëren en als je veel mogelijkheden krijgt, dan is het ook weer makkelijker om te scoren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen