Van der Vaart reageert met knipoog op Spaanse ophef

24 juni 2021, 11:25   Bijgewerkt: 24 juni 2021, 11:33

Rafael van der Vaart blijft de gemoederen in Spanje bezighouden. De voormalig middenvelder noemde het spel van de Spanjaarden na de gelijke spelen tegen Zweden (0-0) en Polen (1-1) 'verschrikkelijk' en zette daarmee kwaad bloed in het Spaanse kamp. Na de overtuigende zege op Slowakije liet Van der Vaart op Twitter weer van zich horen.

Bij de NOS liet Van der Vaart zich kortgeleden zeer kritisch over La Roja. De middenvelder gaf zelfs aan te hopen dat het Nederlands elftal de ploeg van bondscoach Luis Enrique in de knock-outfase van het EK tegenkomt. "Dan gaan we echt fluitend door. Ik vind het echt een verschrikking dat Spanje. Er zit eigenlijk niks in", zei hij. "Het is een beetje rondspelen, maar er is niemand die de beslissende bal wil of kan geven. Waarschijnlijk is het een kwestie van kunnen. Zeer teleurstellend."

Lees ook: Koke is boos op Van der Vaart: "Wilde zijn momentje van glorie"

Na de overwinning op Slowakije reageerde Van der Vaart met een kwinkslag op de ontstane ophef. 'Het lijkt erop dat mijn woorden als motivatie hebben gewerkt voor de Spaanse ploeg. Goed gespeeld vanavond en gefeliciteerd met het bereiken van de knock-outfase.' Spanje liet woensdagavond geen spaan heel van Slowakije en won dankzij doelpunten van Martin Dúbravka (eigen goal), Aymeric Laporte, Pablo Sarabia, Ferrán Torres en Juraj Kucka (eigen goal) met 0-5.

In Spanje is de kritiek van Van der Vaart de afgelopen dagen onderwerp van gesprek geweest. Meerdere prominenten, journalisten en zelfs spelers van de Spaanse EK-selectie sloegen terug naar de Nederlandse middenvelder. Op Twitter was Van der Vaart woensdagavond [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386608/spanje-draagt-zege-op-aan-van-der-vaart-we-hopen-dat-hij-kijkt/,_blank,het mikpunt van spot].

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen