Colombia woest op arbiter na controversieel Braziliaans doelpunt

24 juni 2021, 08:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brazilië heeft zich verzekerd van een plaats in de kwartfinale van de Copa América. In de nacht van woensdag op donderdag werd in een levendige wedstrijd Colombia opzij gezet. Diep in blessuretijd maakte Casemiro het winnende doelpunt, maar er zal in Zuid-Amerika vooral worden nagesproken over de gelijkmaker van Roberto Firmino.

De wedstrijd in Rio de Janeiro was nog geen tien minuten oud toen op zeer fraaie wijze de score werd geopend door Luis Díaz. De aanvaller van FC Porto schatte een voorzet van Juan Cuadrado op waarde en liet met een omhaal Wéverton kansloos. De Brazilianen moesten daardoor meteen in de achtervolging en kregen een aantal aardige mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar onder meer Neymar (paal) kreeg de bal er niet in.

Ruim tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Een controversieel doelpunt, zo mag de 1-1 van Liverpool-aanvaller Firmino worden genoemd. In aanloop naar de goal werd de bal namelijk tegen scheidsrechter Néstor Pitana aangeschoten. Waar de Colombianen ervan uitgingen dat het spel zou worden stilgelegd, werd er doorgevoetbald. Uit een voorzet van Renan Lodi knikte Firmino vervolgens raak.

Daarmee was het nog niet gedaan, want diep in blessuretijd maakte Brazilië ook de 1-2. Uit een hoekschop van Neymar kopte Casemiro de winnende binnen. Zo staan de Brazilianen na drie wedstrijden op negen punten en zijn zij al zeker van een plek in de kwartfinale. Colombia staat op vier punten uit vier duels en moet oppassen dat de groepsfase niet het eindstation wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen