Oranje kent EK-route na apotheose; transfernieuws Ajax en PSV

24 juni 2021, 00:30   Bijgewerkt: 23 juni 2021, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 23 juni.

Schema Oranje bekend: dit is de route naar de EK-finale

De groepsfase van het EK is definitief gespeeld. Het was behoorlijk rekenen vanavond voor het Nederlands elftal, ondanks dat het al zeker was Tsjechië te treffen in de achtste finales. Doordat alle definitieve groepsstanden inmiddels bekend zijn, kan de route naar een eventuele EK-finale worden uitgestippeld.

Duitsland kruipt door het oog van de naald tegen Hongarije

Duitsland is er maar net in geslaagd om de volgende ronde van het EK te bereiken. Lang keken ze tegen Hongarije tegen een 1-2 achterstand aan, maar uiteindelijk was het Leon Goretzka die zijn ploeg redde. Het 2-2 gelijke spel was genoeg om de tweede plaats veilig te stellen. Voor Hongarije was een nieuwe stunt niet gegund, maar het land kan met opgeheven hoofd dit EK verlaten.

Portugal haalt opgelucht adem na zinderend slot Poule des Doods

De laatste speelronde uit de groepsfase van EURO 2020 heeft een heerlijke voetbalavond opgeleverd in Group F. In een bloedheet Boedapest legden Frankrijk en Portugal elkaar het vuur flink aan de schenen. Cristiano Ronaldo schoot zich met twee goals naast Iraniër Ali Daei, tot vanavond eenzaam topscorer van interlandgoals. Ook Karim Benzema scoorde tweemaal, waardoor beide ploegen uiteindelijk in balans bleven (2-2).

BREAK! Sulemana in hotel bij Ajax, haast geboden bij deal

Terwijl het EK in volle gang is, wordt ook in Amsterdam veel op transfergebied gedaan. Nadat eerder de geruchten over Steven Berghuis naar buiten kwamen, probeert Marc Overmars ook Kamaldeen Sulemana (19) binnen te halen deze dagen. De van origine linksbuiten verblijft momenteel in Amsterdam, al is het niet gezegd dat de deal rondkomt.

Spanje piekt op juiste moment: monsterzege op Slowakije

Na twee belabberde vertoningen was Sevilla woensdagavond het decor voor een magische avond voor Spanje. La Roja veegde de vloer aan met Slowakije (0-5) en bereikte de achtste finale. Aymeric Laporte, Pablo Sarabia en Ferran Torres waren de Spaanse doelpuntenmakers, terwijl Martin Dúbravka en Juraj Kucka de bal in het eigen doel werkten en het Slowaakse drama compleet maakten.

Zweden bewijst Oranje dubbele goede dienst met zege

Zweden heeft zich woensdagavond door met 3-2 te winnen van Polen verzekerd van de groepswinst in Poule E. De ploeg leek een 2-0 voorsprong in de slotfase nog helemaal te vergooien, aangezien Lewandowski met twee goals Polen op gelijke hoogte zette (2-2). Viktor Claesson maakte in de slotfase echter nog de verlossende treffer voor de Zweden, dat daardoor groepswinnaar is en Oranje op twee manieren helpt: Nederland ontloopt de nummer drie uit de groep des doods én kan Spanje pas in de finale treffen.

PSV slaat weer toe: Pröpper transfervrij terug in Eindhoven

PSV heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Eindhovenaren maakten woensdagavond namelijk de terugkeer van oude bekende Davy Pröpper wereldkundig. De middenvelder komt transfervrij over van Brighton & Hove Albion, dat hem in 2017 van PSV overnam.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen