PSV slaat weer toe: Pröpper transfervrij terug in Eindhoven

PSV slaat weer toe: Pröpper transfervrij terug in Eindhoven

23 juni 2021 – PSV heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Eindhovenaren maakten woensdagavond namelijk de terugkeer van oude bekende Davy Pröpper wereldkundig. De middenvelder komt transfervrij over van Brighton & Hove Albion, dat hem in 2017 van PSV overnam. 

De overstap hing al een tijdje in de lucht, maar werd woensdagavond officieel. Opvallend is dat PSV niks voor de 29-jarige middenvelder betaalt, omdat zijn contract bij Brighton & Hove Albion nog doorliep tot 2023. Het contract dat hij in Eindhoven tekent, loopt eveneens door tot de zomer van dat jaar. 

Pröpper zelf gaf op de clubwebsite uit te kijken naar zijn tweede termijn in Eindhoven. "Ik heb een aantal mooie jaren in Engeland achter de rug, waar ik door weerstand ben gegroeid als speler", vervolgde hij. "In het afgelopen seizoen merkte ik dat ik graag wilde terugkeren naar Nederland. Toen ik de knoop had doorgehakt, was er voor mij maar één optie denkbaar. Ik ben blij dat iedereen er alles aan heeft gedaan om dat mogelijk te maken en dat het is gelukt om terug te keren bij PSV. Ik kijk ernaar uit om hier wederom van waarde te zijn."

Met Pröpper tekent PSV alweer voor de vijfde versterking van deze zomer. Eerder tekende ook Marco van Ginkel - vorig seizoen opnieuw gehuurd van Chelsea - voor een definitief verblijf in Eindhoven. Joël Drommel, André Ramalho en Phillipp Mwene gingen hen in een eerder stadium al voor. 

gerelateerd