Spanje piekt op juiste moment: monsterzege op Slowakije

23 juni 2021, 20:02   Bijgewerkt: 24 juni 2021, 09:38

Na twee belabberde vertoningen was Sevilla woensdagavond het decor voor een magische avond van Spanje. La Roja veegde de vloer aan met Slowakije (0-5) en bereikte de achtste finale. Aymeric Laporte, Pablo Sarabia en Ferran Torres waren de Spaanse doelpuntenmakers, terwijl Martin Dúbravka en Juraj Kucka de bal in het eigen doel werkten en het Slowaakse drama compleet maakten.

Voor eigen publiek heeft Spanje allesbehalve geïmponeerd. De ploeg van bondscoach Luis Enrique speelde in de eerste twee wedstrijden gelijk (0-0 tegen Zweden en 1-1 tegen Polen) en liet bovendien slecht spel zien. Tóch was de knock-outfase nog altijd in zicht, maar dan moest het wel winnen van Slowakije, dat al drie punten vergaard had. Enrique besloot in te grijpen na de twee slechte vertoningen door zijn opstelling op vier plaatsen te wijzigen; Eric Garcia, César Azpiliqueta, Gerard Moreno en Sarabia verschenen aan de aftrap.

Toen Björn Kuipers, die de leiding had over dit belangrijke ontknopingsduel, floot voor de aftrap kon Spanje aan de missie beginnen. Die nam het uiterst serieus want vanaf de eerste minuut werd de aanval gezocht. Álvaro Morata eiste een hoofdrol op in de openingsfase; eerst zag hij zijn schot gepareerd worden door Martin Dúbravka en luttele minuten later stopte de Slowaakse goalie zijn strafschop, na een overtreding van Jakub Hromada op Koke die gezien was door VAR Pol van Boekel.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld van de eerste helft. Spanje controleerde de wedstrijd volledig en liet Slowakije op alle fronten kansloos. Het belabberde spel van de eerste twee groepswedstrijden was als sneeuw voor de zon verschenen en het arme Slowakije werd slachtoffer van een monsterscore. Eerst zorgde Sarabia met een schot in de verre hoek voor de 0-3, waarna invaller Ferran Torres (met een balletje achter het standbeen) en Pau Torres voor de 0-4 en 0-5 zorgden. De Slowaken stonden erbij en keken ernaar en zagen het ticket voor de knock-outfase in rook opgaan door deze Spaanse oorwassing.

Man of the match: Pablo Sarabia

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen