AZ verwelkomt viertal talenten in A-selectie

23 juni 2021, 17:48

De selectie van AZ is woensdag voorzien van een nieuwe impuls, in de vorm van vier jonge talenten. Beau Reus, Peer Koopmeiners, Maxim Gullit en Jelle Duin maken allemaal de overstap van Jong AZ naar de hoofdmacht, zo kondigde de club aan op de eigen website

Spits Jelle Duin en verdediger Maxim Gullit mochten eerder al ruiken aan het echte werk. Eerstgenoemde viel in de tweede helft van het afgelopen seizoen al enkele keren kort in en Gullit maakte zijn debuut in de hoofdmacht zelfs in de Europa League. De zoon van Ruud Gullit viel twee minuten voor tijd in tijdens het thuisduel tegen HNK Rijeka (4-1). Het tweetal was ook afgelopen seizoen ook actief in de Keuken Kampioen Divisie. Gullit speelde liefst 33 wedstrijden namens Jong AZ, terwijl Duin de eerste seizoenshelft nog op huurbasis voor MVV speelde.

Doelman Beau Reus wacht nog op zijn debuut, maar zat wel al enkele keren bij de wedstrijdselectie. In de Keuken Kampioen Divisie stond hij afgelopen seizoen vijftien keer onder de lat namens Jong AZ. Peer Koopmeiners was aanvoerder van die ploeg en speelde 34 wedstrijden, waarin hij onder meer goed was voor drie goals en een assist. De defensieve middenvelder wordt mogelijk doorgeschoven vanwege het aanstaande vertrek van zijn broer Teun, die op het punt staat om te tekenen bij Atalanta. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen