Schöne over Eriksen-drama: "Ik had er heel veel moeite mee"

Schöne over Eriksen-drama: "Ik had er heel veel moeite mee"

23 juni 2021 – Het drama rondom Christian Eriksen heeft een enorme impact gehad op Lasse Schöne. De 35-jarige middenvelder was net aangekomen op zijn vakantieadres op Ibiza toen hij inschakelde voor de wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Vlak voor rust zag hij zijn maatje plots tegen de grond gaan. "Het was niet makkelijk om naar te kijken."

"Je bent heel ver, maar het had een behoorlijke impact", vertelt Schöne bij ESPN. "Ik heb het natuurlijk helaas eerder een keer meegemaakt. Het kan fout lopen. Ik had er heel veel moeite mee. Pas toen ik hem zelf sprak was ik een beetje gerustgesteld. Dus nee, het waren geen twee fijne dagen."

Het contact met Eriksen deed Schöne goed. "Dat luchtte wel wat op. Ik heb tien jaar bij hem samengespeeld, niet alleen bij het Deense elftal maar ook bij Ajax. Ik ken zijn gezin. Ik ben blij dat hij leeft. Niet zozeer als voetballer, maar als mens. Voetbal is dan gewoon bijzaak. Ik ben blij dat hij nu bij zijn familie in zijn thuisstad is."

Schöne haalde de Deense EK-selectie net niet. Met zijn (voormalig) ploeggenoten had de NEC-aanwinst na het Eriksen-drama veel contact. "Zij stonden er helemaal dichtbij. Het heeft een behoorlijke impact op die jongens gehad. Ik moet zeggen dat ik het heel erg bewonder hoe zij ermee zijn omgegaan en hoe zij de laatste wedstrijd (tegen Rusland, red.) hebben gespeeld. Ik denk dat zij veel kracht putten uit de support over de hele wereld. Het is heel mooi hoe voetbal mensen kan samenbrengen, daar hebben ze heel veel aan gehad. Dat is de mooie kant, maar iedereen is wel heel erg geschrokken. Nog steeds."

gerelateerd