Dit is het beste elftal van de derde speelronde op het EK

24 juni 2021, 08:13

De groepsfase van het EK 2020 zit er alweer op. Alle landen hebben we driemaal in actie gezien, waarbij in de derde ronde Spanje, Denemarken en Nederland veel indruk maakten. FCUpdate.nl zet de uitblinkers van de afgelopen twaalf wedstrijden, de laatste speelronde in de groepsfase dit toernooi, op een rijtje in een elftal (3-4-3)! 

Doelman - Jordan Pickford: hield tegen Tsjechië voor de derde keer dit toernooi zijn doel schoon. Zijn redding op een inzet van Tomas Holes in de eerste helft was heel belangrijk.

[photo,136858,left,]

Centrale verdediger - Daley Blind (links): gaf tegen Noord-Macedonië veruit de meeste passes aan Oranje-zijde - waarvan veel naar voren - en was zo wederom van grote waarde in het voetballende gedeelte van het spel van Nederland.

[photo,136813,left,]

Centrale verdediger - Mats Hummels (midden): ijzersterk in zijn duels, aanwezig aan de bal en goed voor een assist bij de 1-1: Mats Hummels liet zich gelden toen Duitsland het het meest nodig had!

[photo,136886,left,]

Centrale verdediger - Eric García (rechts): toonde zich de Daley Blind bij de nationale ploeg van Spanje. Met zijn rechterbeen belangrijk in de Spaanse opbouw, aan hem gaan Ronald Koeman nog veel plezier beleven.  

[photo,136873,left,]

Middenvelder - Mikkel Damsgaard: mag gerust een van de EK-revelaties worden genoemd. Leidde met het openingsdoelpunt de sensationele ontsnapping van Denermaken in.

[photo,136856,left,]

Middenvelder - Luka Modric: oud, maar nog lang niet versleten. Zijn doelpunt met buitenkantje rechts is er een die de voetballiefhebber niet snel zal vergeten.

[photo,136857,left,]

Middenvelder - Georginio Wijnaldum: met drie doelpunten de topscorer van het Nederlands elftal en zelfs van het toernooi. Na Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooij is hij de vijfde Nederlandse speler met minimaal vijf goals op een EK.

[photo,136848,left,]

Middenvelder - Xherdan Shaqiri: dat hij op clubniveau nauwelijks in actie komt, weerhoudt hem er niet van om ook nu weer Zwitserland bij de hand te nemen. Met twee goals loodste hij zijn land naar een zege op Turkije die kwalificatie voor de knock-outfase betekende. 

[photo,136864,left,]

Aanvaller - Robert Lewandowski: dat Polen uitgeschakeld werd door Zweden lag aan veel spelers, maar aan de superspits van Bayern München zéker niet.

[photo,136871,left,]

Aanvaller - Karim Benzema: scoorde van elf meter voor het eerst sinds zijn terugkeer in de Franse ploeg, waarna ook direct zijn tweede volgde. Is nu pas echt terug en kan in het restant van het toernooi een belangrijke rol gaan spelen voor Frankrijk!

[photo,136879,left,]

Aanvaller - Cristiano Ronaldo: toegegeven: zijn beide doelpunten vielen uit strafschoppen. Maar wel strafschoppen waarmee hij het record van meeste interlanddoelpunten ooit (109) evenaarde! Een plekje in dit elftal is dan absoluut op zijn plaats! 

[photo,136880,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen