'Atalanta Bergamo moet record verbreken voor Botman-transfer'

'Atalanta Bergamo moet record verbreken voor Botman-transfer'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 juni 2021 – Atalanta Bergamo moet diep in de buidel tasten voor de komst van Sven Botman. De verdediger van Lille OSC kan na één seizoen vertrekken bij de kampioen van Frankrijk, maar dat zal niet voor een appel en een ei zijn. Een overstap kan alleen doorgaan als de Italianen hun eigen transferrecord verbreken.

De onderhandelingen tussen Atalanta Bergamo en Lille over de mandekker zijn al gaande. De Italianen zullen hun transferrecord moeten verbreken om de ex-verdediger van Ajax en sc Heerenveen binnen te halen. Momenteel is Luis Muriel met een transfersom van 21 miljoen de duurste aankoop die Atalanta ooit gedaan heeft. Voetbal International weet dat de Fransen minimaal dat bedrag voor Botman willen hebben.

Het betekent dat Atalanta ver moet gaan voor Botman, maar dat zorgt niet meteen voor moeizame onderhandelingen. De Italiaanse club is kerngezond en kan dus toeslaan op de transfermarkt om het gat met de traditionele topclubs nog verder te verkleinen. Atalanta eindigde afgelopen seizoen als nummer drie. Botman moet een van de sterkhouders worden bij de Italianen. Ook Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers staan onder contract in Bergamo, al mag laatstgenoemde op huurbasis vertrekken.

Lille nam Botman vorig jaar voor acht miljoen euro over van Ajax. De 21-jarige verdediger groeide direct uit tot basisspeler in Noord-Frankrijk en vormde een uitstekend koppel met de ervaren José Fonte. Mede door de sterke defensie wist de ploeg verrassend kampioen van de Ligue 1 te worden. Na een topseizoen kan de verdediger dus alweer vertrekken uit het noorden van Frankrijk.

Reacties

gerelateerd