Vitesse akkoord met Club Brugge over verlengen huurdeal

23 juni 2021, 13:34

Loïs Openda is ook na de zomerstop te bewonderen in de GelreDome. Vitesse maakt woensdagmiddag via de officiële kanalen dat de 21-jarige Belgische aanvaller ook volgend seizoen wordt gehuurd van Vitesse. In dienst van de club uit Arnhem was Openda het afgelopen seizoen goed voor dertien doelpunten en vijf assists.

Vitesse wilde graag door met Openda en is erin geslaagd om de aanvaller voor een tweede seizoen te huren. "Loïs heeft zich in zijn eerste jaar niet alleen prima ontwikkeld, maar is ook belangrijk geweest voor de ploeg. Zowel Loïs als Vitesse wilden graag nog een jaar langer met elkaar door. Een mooie basis voor een tweede seizoen waarin hij zich weer mag laten zien. Ook dank aan Club Brugge voor het mogelijk maken van de huurperiode na prettige onderhandelingen", reageert technisch directeur Johannes Spors.

Club Brugge ziet toekomst in Openda, wat het contract van de rappe aanvaller is verlengd tot medio 2024. In Vitesse hoopt de Belgisch jeugdinternational zich verder te ontwikkelen. Ïk kijk er naar uit om nog een seizoen voor Vitesse te spelen. Mijn eerste jaar, waarin we Europees voetbal behaalden, is heel goed bevallen. Dan is het extra mooi om ook met Vitesse uit te komen in de Conference League. Daarnaast willen we natuurlijk weer een goed seizoen in de competitie draaien."

Openda is de vierde zomerversterking van Vitesse. Eerder trok de club uit Arnhem doelman Daan Reiziger (Ajax), Toni Domgjoni (FC Zürich) en Julian Von Moos (FC Basel) aan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen