Van Hanegem: "Als hij een blauwe nagel heeft, kan hij niet spelen"

Van Hanegem: "Als hij een blauwe nagel heeft, kan hij niet spelen"

23 juni 2021 – Nicolai Jørgensen gaat Feyenoord verlaten. De aanvaller heeft zelf aangegeven dat hij wil vertrekken uit De Kuip. Arne Slot heeft meteen van zich laten horen: ook nu hij nog geen nieuwe club heeft, mag hij niet meer meetrainen met de selectie van de Rotterdammers. Willem van Hanegem zal er geen traan om laten dat de Deense aanvaller de deur achter zich dicht doet.

''Dat is een hele goede zaak. Ik heb me al een paar jaar mateloos geërgerd aan hem. Als hij een blauwe nagel heeft, kan hij niet spelen. Dan denk ik: schiet nou toch op... Daar word je toch doodziek van?'', doelt de oud-voetballer voor de camera van ESPN op de vele blessures waar Jørgensen de afgelopen jaren mee kampte.

Jørgensen beleefde een geweldig debuutseizoen in De Kuip met de landstitel als ultieme bekroning. ''Toen speelden ze allemaal boven hun niveau. Daar heeft hij ook van geprofiteerd", aldus Van Hanegem. De spits kon destijd voor ongeveer zeventien miljoen de overstap maken naar Newcastle United, maar Feyenoord hoopte dat zijn transferwaarde nog verder zou stijgen. Die keuze is dramatisch uitgepakt nu de aanvaller een paar jaar later voor niks vertrekt. 

Dat de Deen nu voor een nieuw avontuur gaat, zegt volgens Van Hanegem veel over de voetballerij. "Hij heeft nergens zoveel goals gemaakt als hier, maar die gasten vergeten alles. Slot heeft het goed gedaan, door te zeggen: 'Wegwezen. Je staat alleen maar in de weg'.''

gerelateerd