Duitse clubs massaal in actie na regenboogkleurenverbod UEFA

23 juni 2021, 11:11   Bijgewerkt: 23 juni 2021, 15:13

Het verbod van de UEFA om de Allianz Arena tijdens de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije te verlichten in de regenboogkleuren leidt tot een storm van protest. Er worden verschillende acties op touw gezet om gebouwen alsnog in de regenboogkleuren op te lichten.

Liefst 46 clubs uit Duitsland doen mee aan de actie: onder meer de stadions van FC Köln, Eintracht Frankfurt, Hertha BSC, VfL Wolfsburg en FC Augsburg zullen woensdag tijdens de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije oplichten in de regenboogkleuren. Kleinere clubs doen ook mee, terwijl in München onder meer het stadhuis zal worden verlicht in de kleuren die staan voor diversiteit en inclusiviteit.

In Hongarije werd vorige week een wet aangenomen waardoor het verboden wordt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te promoten onder jongeren tot achttien jaar. De gemeenteraad van München wilde het laatste groepsduel van Duitsland aangrijpen om te protesteren tegen de wet, maar kreeg geen medewerking van de UEFA. Van de Europese voetbalbond moet de Allianz Arena vasthouden aan de kleuren die gelden voor alle stadions tijdens het EK.

Georginio Wijnanaldum zal zondag tijdens de achtste finale in het Hongaarse Boedapest een aanvoerdersband met de tekst 'OneLove' dragen. "Met het dragen van deze band willen wij als Oranje benadrukken dat wij staan voor inclusiviteit en verbinding", vertelde Wijnaldum tegenover de NOS. "We zijn tegen elke vorm van uitsluiting en discriminatie. Wij hopen zo iedereen die zich waar ter wereld gediscrimineerd voelt, te steunen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen