Eerste rustdag op het EK, maar toch een mooie pot: in de Copa

Eerste rustdag op het EK, maar toch een mooie pot: in de Copa

24 juni 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 24 juni.


Nieuws

Oranje-training en persmomeent
Na een vrije dag staan de spelers van het Nederlands elftal vandaag weer op het trainingsveld. Voorafgaand aan de training wordt de pers te woord gestaan. Ongetwijfeld komt de achtste finale tegen Tsjechië ter sprake: hoe staat het Nederlands elftal ervoor?

Scheidsrechters naar huis
Na de groepsfase van het Europees kampioenschap zijn er ploegen afgevallen, maar ook voor een aantal scheidsrechters en assistenten komt er een einde aan het EK. Wat gebeurt er met Danny Makkelie en Björn Kuipers: mogen zij blijven of worden de goede prestaties van Oranje onze arbiters fataal?

Wedstrijden

Bolivia - Uruguay (23.00 uur)
Met slechts één punt uit twee wedstrijden is Uruguay de Copa América niet goed gestart. Wel moet gezegd worden dat Luis Suárez en co de twee sterkste landen in de groepsfase al hebben getroffen. Het openingsduel met Argentinië ging verloren (1-0) en tegen Chili werd gelijkgespeeld (1-1). Omdat vier van de vijf landen doorgaan naar de knock-outfase is er nog geen man overboord voor Uruguay, maar het nog puntloze Bolivia moet vanavond eigenlijk wel worden verslagen.

Voetbal op tv

20.00 uur: De Oranjezomer, SBS 6 - voetbalpraatprogramma