Eerder gepasseerde spelers verschijnen in basiselftal Engeland

22 juni 2021, 20:12   Bijgewerkt: 22 juni 2021, 20:42

Voor het cruciale EK-duel kent het basiselftal van Engeland vier wijzigingen. De Engelsen starten tegen Tsjechië met onder meer Harry Maguire, Bukayo Saka (foto), Jack Grealish en Kyle Walker. Voor de drie eerstgenoemde spelers is het hun eerste basisplaats dit Europees kampioenschap. Engeland heeft dinsdagavond genoeg aan een punt. Ook voor de Tsjechen is een gelijkspel voldoende om de achtste finales te bereiken.

Maguire begon niet fit aan het toernooi. De gewonnen EK-opener tegen Kroatië (1-0) liet de verdediger aan zich voorbij gaan, tegen Schotland zat hij negentig minuten op de bank. Voor het duel van vanavond keert Maguire terug in het elftal en gaat dat ten koste van Tyrone Mings.

Opvallender is de basisplaats van Saka. De negentienjarige rechtsbuiten van Arsenal speelde dit EK nog geen minuut en zat voor de wedstrijd tegen Schotland (0-0) niet eens bij de wedstrijdselectie. Saka speelt tegen de Tsjechen in plaats van Foden. Kyle Walker behoorde tegen Schotland ook niet tot de wedstrijdselectie, terwijl hij een wedstrijd eerder nog basisspeler was. Zijn terugkeer in het elftal is ten faveure van Reece James.

Lees ook: Mount en Chilwell afwezig bij Engeland door lange isolatie

Jack Grealish van Aston Villa speelde tegen de Schotten als invaller nog een half uur mee. Hij staat vanavond in de basis, omdat Mason Mount in quarantaine moet. Verder houdt bondscoach Gareth Southgate spelers als Marcus Rashford en Jadon Sancho opnieuw op de bank.

Opstellingen

Tsjechië: Vaclik; Boril, Kalas, Celustka, Coufal; Soucek, Holes; Jankto, Darida, Masopust; Schick

Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Philips, Rice; Saka, Grealish, Sterling; Kane

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen