Pleidooi voor Malen: "Met Weghorst is het veel te kwetsbaar"

22 juni 2021, 18:47

Donyell Malen kreeg tegen Noord-Macedonië voor het eerst dit EK de voorkeur boven Wout Weghorst en liet zich direct gelden. Marciano Vink stelde dan ook dat Frank de Boer ook in de komende wedstrijden voor de PSV-aanvaller moest kiezen. 

"Met Malen heb je gewoon meer variatie", begon Vink zijn betoog in ESPN-programma Voetbalpraat. "Het is lekker voor een team om een bal weg te kunnen steken of eroverheen te kunnen leggen, want je kunt dan sowieso met de verdediging aansluiten. Als jij naar voren loopt en in de spits een Weghorst hebt staan die de bal verliest of hem weer eens niet goed af, dan kun je met je team - dat open staat, want je bent aan het opbouwen - weer terug."

Om die reden kan het spelen met Weghorst achterin voor gevaar zorgen, beargumenteerde Vink. "Je mag in die ruimte - vooral tegen sterke tegenstanders - de bal niet verliezen. Als dat gebeurt, sta je als Nederland - met de backs hoog - open met z'n drieën. Dan is het veel te kwetsbaar. Ik denk dat als je met Malen, Depay en Wijnaldum speelt, je veel meer mogelijkheden hebt. Zowel in de diepte als in de voeten."

Als rechterspits in het 5-3-2-systeem van Oranje stond Weghorst aan de aftrap van de eerste twee EK-wedstrijden en scoorde hij in het openingsduel tegen Oekraïne. Malen was echter al goed voor twee assists; als invaller tegen Oostenrijk en als basisspeler tegen Noord-Macedonië. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen