Feyenoord pikt talentvolle rechtsback Pedersen op bij Molde FK

Feyenoord pikt talentvolle rechtsback Pedersen op bij Molde FK

22 juni 2021 – Feyenoord heeft zich versterkt met Marcus Holmgren Pedersen. De rechtervleugelverdediger komt over van het Noorse Molde FK en tekent voor vijf seizoenen in Rotterdam. De jeugdinternational van Noorwegen sluit begin juli aan bij de selectie van trainer Arne Slot.

"Feyenoord is de ideale club voor mij om me verder te ontwikkelen", laat de nieuweling weten op de clubwebsite. "Het nieuwe avontuur waar ik naar op zoek was. De Nederlandse competitie en de manier waarop veel teams spelen is ook al aardig bekend bij mij. Ik kijk er enorm naar uit mijn teamgenoten, de staf en natuurlijk de supporters te ontmoeten. En bovenal de sfeer van de volle Kuip te voelen."

Ook technisch directeur Frank Arnesen is blij dat de deal rond is. "Met het aantrekken van Marcus is de positie van rechtsback weer voldoende bezet. Hij is een talentvolle jongen die voor zijn leeftijd ook al de nodige Europese wedstrijdminuten in de benen heeft. Belangrijk omdat we ook op dat podium al vroeg aan de bak moeten. Naast zijn verdedigende kwaliteiten is hij ook als opkomende back op diverse manieren betrokken bij het spel. We hebben er vertrouwen in dat hij hier bij Feyenoord de volgende stappen in zijn ontwikkeling gaat zetten."

Holmgren Pedersen komt uit de jeugd van Tromsø IL, waar hij ook debuteerde in het betaald voetbal. Na twee seizoenen maakte hij de stap naar Molde FK. De rechtspoot speelde 36 wedstrijden en kwam onder meer uit in de Europa League en voorronde Champions League. Bij Feyenoord moet hij de nieuwe rechtsback worden. Bart Nieuwkoop is namelijk vertrokken en Lutsharel Geertruida wordt waarschijnlijk in het centrum geposteerd.

gerelateerd