Mount en Chilwell afwezig bij Engeland door lange isolatie

22 juni 2021, 12:55

De nationale ploeg van Engeland moet het vanavond tegen Tsjechië doen zonder Mason Mount en Ben Chilwell. Het duo moet namelijk bijna een week in quarantaine na contact met Billy Gilmour, die positief werd getest op het coronavirus. Mount en Chilwell missen ook zo goed als zeker een eventuele achtste finale.

De Engelse voetbalbond maakte dinsdagochtend bekend dat de spelers van Chelsea tot en met maandag 28 juni in quarantaine moeten. Na de groepswedstrijd tegen Schotland (0-0) hebben zij namelijk contact gehad met Billy Gilmour, een ploeggenoot bij de Londense grootmacht. De Schotse middenvelder werd kort daarna positief getest op het coronavirus.

Mount en Chilwell gingen vrijwel meteen in zelfisolatie en werden negatief getest. Toch is besloten om de middenvelder en de linksback voorlopig weg te houden bij de selectie. Mount speelde tot nu toe twee volledige wedstrijden en is dus tegen de Tsjechen niet van de partij. Chilwell kwam op het EK nog niet in actie bij de ploeg van Gareth Southgate.

Engeland speelt vanavond (21.00 uur) dus de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië. De Engelsen zijn met vier punten vrijwel zeker van een plekje in de volgende ronde, al staat de eerste plek nog wel op het spel. De achtste finales worden op maandag 28 juni of dinsdag 29 juni afgewerkt voor de ploegen uit groep D. Dat lijkt onhaalbaar voor Mount en Chilwell.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen