Denen zien Eriksen als drijvende kracht achter EK-stunt

22 juni 2021, 11:04

Het was verreweg de spannendste ontknoping op dit EK: Denemarken dat na twee nederlagen toch nog een plek in de achtste finale veiligstelde. Het toernooi begon voor de Denen dramatisch met het incident met Christian Eriksen en de nul punten die in de daaropvolgende wedstrijden volgden. Alleen als het zelf ruim van Rusland zou winnen en België Finland zou verslaan, dan kon het nog door.

Precies dat gebeurde en de Denen zien dat de situatie rondom Eriksen het team bij elkaar heeft gebracht en heeft gemotiveerd om alles te geven. Martin Braithwaite liet aan de UEFA weten de zege op te dragen aan zijn ploeggenoot. "Wat een geweldige avond. Deze is voor jou Christian Eriksen. We gaan zeker voor meer!"

Ook bondscoach Kasper Hjulmand vindt dat Eriksen nog steeds onderdeel is van deze groep, misschien zelfs wel meer dan voorheen. Hij heeft dan ook een mooi symbolisch eerbetoon aan de middenvelder. "Ik draag eigenlijk nooit sieraden, maar deze ring het Christian mij gegeven. We doen er alles aan om Christian er toch een beetje bij te hebben dit toernooi, daarom heb ik de ring altijd om. Mijn gedachten gaan veel uit naar hem en we hebben het aan hem te danken dat we hebben doorgezet. Hij is een echte inspiratiebron."

Lees ook: Eriksen zorgt voor verrassing bij Deense ploeggenoten

Eriksen kon dus maandagavond meegenieten van het succes van zijn teamgenoten. Na afloop van de wedstrijd was hij dan ook de eerste om ze te feliciteren, zo vertelt Jens Stryger Larsen. "Na de wedstrijd tegen Rusland stuurde hij meteen een berichtje in onze WhatsApp-groep. Echt heel mooi en speciaal om hem weer te horen na alles wat er is gebeurd en ook dat we ons nog geplaatst hebben voor de volgende ronde."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen