Koke is boos op Van der Vaart: "Wilde zijn momentje van glorie"

22 juni 2021, 11:25   Bijgewerkt: 24 juni 2021, 11:06

Het is tot nu toe nog niet het toernooi van Spanje. Er was een hoop corona-onrust in de aanloop naar het toernooi en de eerste twee wedstrijden in de poulefase werden niet gewonnen van Polen en Zweden. Rafael van der Vaart zat als analist bij Studio Europa en was dan ook zeer kritisch op het Spaanse nationale elftal. Die kritiek heeft ook Spanjaard Koke opgevangen en die heeft daar zeer geprikkeld op gereageerd.

In het programma van de NOS werd het scenario besproken waarin het Nederlands elftal Spanje in de achtste finale zou ontmoeten. "Nou, laten we dat maar hopen. Dan gaan we echt fluitend door. Ik vind het echt een verschrikking dat Spanje. Er zit eigenlijk niks in." Vooral aan de bal mist Spanje een hoop kwaliteit volgens de analist. "Het is een beetje rondspelen, maar er is niemand die de beslissende bal wil of kan geven. Waarschijnlijk is het een kwestie van kunnen. Zeer teleurstellend."

Koke, middenvelder van Atlético Madrid, kon zich niet vinden in de woorden van Van der Vaart en reageerde getergd in het radioprogramma El Partidazo de COPE. "Hij wilde gewoon zijn momentje van glorie en die heeft hij nu. We zullen het onthouden en gebruiken als motivatie, vooral als we later in het toernooi tegen Nederland spelen." Daarnaast kwam Koke met nog enkele plaagstootjes richting Van der Vaart. "Op het trainingscomplex hangt een foto van Andrés Iniesta met Van der Vaart naast hem", doelt hij op de WK-finale die door Nederland werd verloren.

Lees ookTeam Kuipers krijgt leiding over cruciaal EK-duel

Ook vertelt hij dat Sergio Busquets al weet hoe het is om van Nederland te winnen, want ook hij speelde destijds mee in de finale. Ondanks dat Spanje dus pas twee punten heeft gehaald dit toernooi, hebben ze alles nog in eigen hand. Woensdagavond speelt het thuis tegen Slowakije en bij een zege is het verzekerd van de volgende ronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen