Pandev dankbaar voor afscheid: "Ik zal dit nooit vergeten"

22 juni 2021, 09:49   Bijgewerkt: 22 juni 2021, 11:01

Goran Pandev speelde maandagavond tegen Nederland zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. De aanvoerder van Noord-Macedonië stopt definitief bij de nationale ploeg en werd in de Johan Cruijff ArenA in het zonnetje gezet. De routinier is trots op wat hij met zijn land heeft bereikt.

"Dit was mijn Macedonische droom in mijn 20-jarige carrière", vertelde Pandev na de wedstrijd voor de camera van de NOS. Ik ben er heel trots op dat het hele land vanaf de eerste wedstrijd achter ons is gaan staan. Iedereen leefde met ons mee. Ik zei tegen mezelf: 'Goran, je hebt de top bereikt met je teamgenoten.' We hebben heel Macedonië gelukkig gemaakt. Een grotere voldoening bestaat er niet."

Pandev ontving in Amsterdam een shirt van Oranje en bij zijn wissel werd een erehaag gevormd door zijn ploeggenoten. De 37-jarige aanvaller was zichtbaar geëmotioneerd toen hij het veld verliet. "Ik had dit niet verwacht. De Nederlandse spelers kwamen naar me toe en wensten me veel geluk in de toekomst. Ik vond het een eer dat mijn teamgenoten en de hele staf zo afscheid van mij namen. Ik zal dit nooit vergeten."

"Dit was niet alleen mijn droom, maar van alle Macedoniërs", vervolgde Pandev, die nog even moet wennen aan het feit dat hij geen international meer is. "Je realiseert je ineens dat er na deze wedstrijd geen voetbal meer is. Dat is een vreemd gevoel, maar ik zal er aan moeten wennen. Er flitste van alles door mijn hoofd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen