Nederland en België voegen zich in het rijtje met Italië

22 juni 2021, 00:30   Bijgewerkt: 21 juni 2021, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 21 juni.

Oranje pas na omschakeling 4-3-3 tot wervelende zege

Nederland heeft ook de laatste wedstrijd uit de poulefase winnend afgesloten. Hoewel het voor rust erg matig was, ging het toch met 0-1 rusten. Pas toen Frank de Boer het in de rust omzette naar 4-3-3 ging het pas echt lopen bij Oranje. Zo werd Noord-Macedonië na een uitstekende tweede helft met 0-3 verslagen door doelpunten van Memphis en Georginio Wijnaldum (2x). Oranje kan de komende dagen rustig achterover leunen om te zien wie zondag de tegenstander wordt.

België volgt voorbeeld Oranje, Finnen in de wachtkamer

België heeft zich maandagavond gekroond tot groepswinnaar van Groep B op het EK. Tegen Finland, dat als nummer drie met drie punten voorlopig in de wachtkamer zit, werd ook de derde groepswedstrijd winnend afgesloten: 0-2. Makkelijk ging dat niet voor onze zuiderburen, aangezien de Belgen pas na 75 minuten tot scoren kwamen. Daardoor volgt België het goede voorbeeld van Oranje en Italië en sluit het de groepsfase met negen punten af.

Denen overleven poule na zinderende apotheose alsnog

Denemarken heeft in de laatste groepswedstrijd de tweede plaats van Rusland overgenomen. In een wedstrijd vol emotie eindigde de stand in het voordeel van de Denen: 1-4. Door de overwinning van België is Denemarken erin geslaagd om als nummer twee door te gaan naar de volgende ronde, waarin Wales de tegenstander is. Voor Rusland is het over en uit.

BREAKING: Jørgensen buiten selectie Feyenoord na vertrekwens

Nicolai Jørgensen gaat deze zomer hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een nieuwe club. De Deense aanvaller van Feyenoord heeft nog een eenjarige verbintenis in Rotterdam-Zuid, maar coach Arne Slot ziet geen toekomst meer in de aanvaller. De spits ontbrak daarom maandagmiddag bij de eerste training van Feyenoord.