België volgt voorbeeld Oranje, Finnen in de wachtkamer

21 juni 2021, 22:58   Bijgewerkt: 21 juni 2021, 23:05

België heeft zich maandagavond gekroond tot groepswinnaar van Groep B op het EK. Tegen Finland, dat als nummer drie met drie punten voorlopig in de wachtkamer zit, werd ook de derde groepswedstrijd winnend afgesloten: 0-2. Makkelijk ging dat niet voor onze zuiderburen, aangezien de Belgen pas na 75 minuten tot scoren kwamen. Daardoor volgt België het goede voorbeeld van Oranje en Italië en sluit het de groepsfase met negen punten af.

Hoewel maar weinig mensen hadden verwacht dat de Finnen deze poule zouden kunnen overleven, voetbalde Finland in de openingsfase van dit duel prima mee met de Belgen. In een zeer verdedigend 5-3-2 systeem, waarin zelfs de diepe spitsen ver op eigen helft terugzakten, maakten de Scandinaviërs het de titelfavoriet lastig. Het gevolg van alle wissels in de basisopstelling van België was duidelijk zichtbaar in de eerste helft. Er werd gespeeld in een laag tempo, er werden weinig kansen gecreëerd en de Finnen hielden vrij eenvoudig stand.

Zonder wijzigingen gingen de Rode Duivels op dezelfde manier van start als in het laatste gedeelte van het eerste bedrijf. Finland liet echter zien dat het met een goed georganiseerde organisatie een van de titelfavorieten heel moeilijk kon maken. Dat had ook te maken met de zwakke afronding bij de bezoekers, aangezien de Belgen, met name Eden Hazard en Nacer Chadli, wel degelijk de mogelijkheden kregen om het net te vinden.

Wanneer het vizier wel op scherp stond bij de Belgen, stond daar altijd weer doelman Hradecky. De uitblinker aan de Finse zijde keerde een poging van Hazard uitstekend, maar werd vervolgens toch nog verslagen. De Bruyne zette Romelu Lukaku alleen voor Hradecky, die de doelman vervolgens kansloos liet: 0-1. De VAR gooide vervolgens echter roet in het eten voor de Belgen. Lukaku stond nét aan buitenspel, waardoor de videoscheidsrechter de Duitse arbiter Felix Brych adviseerde om de goal af te keuren. Daardoor bleven de Finnen hoop houden op een stunt.

Man of the match: Romelu Lukaku

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen