'Atalanta op Hollandse toer: Botman droomkandidaat'

21 juni 2021, 21:50

Atalanta Bergamo hoopt zich deze zomer te versterken met Sven Botman. De voormalig Ajacied maakte tijdens zijn debuutseizoen in de Franse Ligue 1 indruk als vaste waarde van Lille, dat Paris Saint-Germain onttroonde als landskampioen. Voor de Italiaanse nummer twee is Botman de 'droomkandidaat' om het hart van de defensie een kwaliteitsimpuls te geven.

Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano. De Nederlandse jeugdinternational staat in de belangstelling van diverse clubs, waaronder het Engelse Liverpool. Mogelijk dat het grote aantal Nederlanders bij Atalanta hem over de streep kan trekken. Hans Hateboer en Marten de Roon zijn basisspelers, terwijl Sam Lammers reservespits is. Ook met Robin Gosens kan hij in zijn moedertaal spreken. Atalanta hoopt zich deze zomer bovendien te versterken met Teun Koopmeiners, met wie al een akkoord is bereikt.

De clubs uit de Premier League hebben Botman al sinds januari in het vizier, waardoor Atalanta de noodzaak voelt om snel toe te slaan. Botman is kandidaat nummer één als versterking in de achterhoede bij de club uit Bergamo, die het Serie A-seizoen eindigde als nummer twee achter landskampioen Inter. 

Botman, die bij Ajax niet door wist te breken, speelde zich als huurling van SC Heerenveen in de kijker van Lille. De 21-jarige stopper miste slechts één competitieduel in het kampioensseizoen. In de Europa League konden de Fransen minder indruk maken. Uitgerekend Botman's oude werkgever Ajax was in de zestiende finales over twee duels te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen