UEFA dwarsboomt nobel statement: geen regenboogstadion

21 juni 2021, 21:31

Het is een hot topic rondom de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije. De homofobe wetgeving die eveneens verbiedt om van sekse te veranderen in Hongarije wordt verafschuwd door de Duitse selectie. Zo speelde Manuel Neuer de eerste twee wedstrijden al met een regenboogaanvoerdersband om een statement te maken en de Duitse speelstad München wilde dat kracht bijzetten door de stadionkleuren daarop aan te passen, maar dat gaat dus niet door.

De UEFA heeft in de reglementen laten optekenen dat het tijdens interlandvoetbal niet is toegestaan om politieke statements te maken. Daardoor was het ook nog maar zeer de vraag of Neuer zijn gekleurde aanvoerdersband in de derde wedstrijd tegen Hongarije ook nog mocht dragen. Het idee was om ook de Allianz Arena in München op te laten lichten in de regenboogkleuren, maar de UEFA heeft dat gedwarsboomd door de regelgeving.

Dat wordt geschreven door het Duitse Bild. Volgens dat medium heeft de UEFA laten weten waarom het het regenboogstadion niet toestaat. "De UEFA staat alleen een uniform stadionontwerp toe en heeft goede gronden om dit uniforme stadionontwerp na te laten leven. Je hoeft ook niet per se deze veranderingen door te voeren op de wedstrijddag zelf."

Lees ookOphef om regenboogband Neuer

De regelgeving in Hongarije was al niet erg LGTB-vriendelijk, maar deze week werd bekend dat er een wet is aangenomen die het ook nog eens verbiedt om homoseksualiteit en het veranderen van gender te stimuleren onder Hongaren van 18 jaar of jonger. Woensdag om 21:00 staat het duel in poule F gepland en daar wordt uitgemaakt welke ploegen doorgaan naar de knock-outfase, maar het duel is dus op meerdere fronten beladen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen