Memphis blij met Malen: "Het beviel best wel goed"

21 juni 2021, 20:37

Memphis Depay was met een doelpunt en een assist van grote waarde tijdens de 0-3 zege van het Nederlands elftal op Noord-Macedonië. De aanwinst van FC Barcelona opende voor rust de score en bracht Georginio Wijnaldum in staat om de score te verdubbelen. Memphis kon tevreden terugblikken op de samenwerking met zijn nieuwe partner Donyell Malen.

"Aan het begin was het wel een beetje zoeken", zei Memphis voor de camera van de NOS. "Wij hebben namelijk ook nog niet vaak samen gespeeld. Maar je zag dat we zoveel dreiging in de diepte hadden als we de bal veroverden. Misschien lag dat ook wel een beetje aan Noord-Macdonië, maar we hebben elkaar wel een paar keer gevonden. Dat beviel best wel goed." Toch wil hij niet direct een knoop doorhakken voor zijn coach. "Dat is aan de trainer, daar bemoei ik me niet mee." Het gaat naast Memphis in de punt van de aanval vooral tussen Malen en Wout Weghorst, die als invaller binnen de lijnen kwam. 

Oranje sluit de groepsfase af met de volle buit. "We wisten dat deze wedstrijd er niet toe deed, maar we wilden het goede gevoel vasthouden. Daarom wilden we koste wat kost winnen met goed voetbal", aldus Memphis. "Bij vlagen lukte dat, maar bij vlagen ook niet. Toch heb ik best een positief gevoel aan de wedstrijd overgehouden."

Memphis kwam voor het eerst sinds zijn afgeronde droomtransfer naar FC Barcelona in actie. "Het is prachtig om voor zo'n grote club te mogen spelen", aldus Memphis, die weet waar hij vandaan komt. "Mijn loopbaan gaat een beetje op en neer. Ik heb mooie momenten beleefd, maar ook minder leuke. Ik heb me altijd proberen terug te knokken en dat heeft zich terugbetaald. Je moet nooit opgeven, maar altijd in jezelf blijven geloven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen