Wijnaldum had moeite zich op te laden voor belangeloos duel

21 juni 2021, 21:03

Ondanks dat het achterin af en toe wat labiel was, heeft Oranje toch een behoorlijk overtuigende zege geboekt om Noord-Macedonië. Door de overwinning blijft Nederland ongeslagen op dit EK en kunnen ze zich opmaken voor de achtste finale. Bij de zege speelde Georginio Wijnaldum een belangrijke rol met twee doelpunten.

Tegenover de NOS vertelde hij het lastig te vinden om deze belangeloze wedstrijd te spelen. "Of het voelde als een uitzwaaiwedstrijd? Daar heb ik niet echt op gelet. Ik was met de wedstrijd bezig. Het is heel moeilijk om een wedstrijd te spelen die nergens om gaat. Dan moet je het vanuit jezelf halen om geconcentreerd te blijven en te doen wat je de wedstrijden hiervoor ook deed. Iedereen heeft kunnen zien dat we in de eerste helft vaak te gemakzuchtig waren, waardoor je onnodige meters gaat maken."

Nederland speelde echter tegen de nummer laatst uit de poule, die met nul punten terug naar huis keert. Zij waren niet in staat de slordigheden van Oranje af te straffen. "Nu speel je dan tegen Noord-Macedonië, waar je niet echt in de problemen komt. In andere wedstrijden zal dat misschien wel zo zijn, maar dan is de situatie natuurlijk ook anders. Straks krijg je niet meer zulke wedstrijden. Het is goed dat we 0-3 gewonnen hebben."

Donyell Malen stond maandagavond in de spits in plaats van Wout Weghorst. Malen was direct belangrijk in de omschakeling die tot de 0-1 leidde. "We kennen allemaal de kwaliteiten van Donyell (Malen, red.) en ook in de diepte is het een enorme bedreiging voor de verdedigers. Dat geeft mij en Memphis ook meer ruimte. Natuurlijk is het goed als er een speler bij komt die extra andere kwaliteiten heeft. Met Donyell heb je zo'n speler."

Lees ook: Oranje pas na omschakeling 4-3-3 tot wervelende zege

Zo kan Nederland de komende twee dagen afwachten wie het zal treffen in de achtste finale. Wijnaldum kan nog niet goed inschatten hoe Nederland er nu daadwerkelijk voor staat. "Het is altijd moeilijk te zeggen. In de groep hebben we het gewoon goed gedaan met negen punten uit drie wedstijden. We moeten het ook tegen andere landen laten zien. Dat moeten we de volgende keer maar doen dan." Nederland speelt zondag om 18:00 in Boedapest tegen de beste nummer drie uit de poules D, E of F.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen