Nederland tegen Noord-Macedonië niet in het Oranje-shirt

21 juni 2021, 17:21

Het Nederlands elftal zal maandagavond níet in het klassieke Oranje-shirt spelen. Het thuistricot dat in de eerste twee duels wel gedragen werd, blijft ditmaal in de kast voor de laatste groepswedstrijd op het EK. De reden daarvoor is vrij simpel: hoewel er in de Johan Cruijff ArenA gespeeld wordt, staat Oranje op papier als uitploeg voor deze EK-wedstrijd.

En dus draagt Nederland de witte uit-shirts, omdat de kleur op het thuisshirt te veel lijkt op dat van Noord-Macedonië, dat in het rood zal aantreden. Was dat niet zo geweest, dan had Nederland in theorie wel in het klassieke Oranje te zien kunnen zijn, ondanks dat het officieel als uitploeg genoteerd staat. 

Het EK wordt gespeeld in heel veel landen in Europa en om te voorkomen dat het thuisvoordeel te groot zou zijn voor sommige landen, wordt het thuisvoordeel op papier wel gewoon gemixt tussen de verschillende ploegen in de poule. Zodoende zal Noord-Macedonië in het thuisshirt spelen en staat de afkorting ook eerst in beeld tijdens de wedstrijd.

Voor de toeschouwers in het stadion zal opvallen dat de warming-up van de ploeg van Frank de Boer ook aan de andere kant de warming-up doet ten opzichte van de eerste wedstrijden tegen Oostenrijk en Oekraïne. Mogelijk zullen deze keuze ook gevolgen hebben voor de introductie tijdens de persconferenties en nog wat details. Maar het detail van het shirt zal vermoedelijk het meest in het oog springen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen