De Roon en Wijndal ontbreken helemaal in Oranje-selectie

21 juni 2021, 16:48   Bijgewerkt: 21 juni 2021, 18:35

Marten de Roon en Owen Wijndal maken geen deel uit van de wedstrijdselectie van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië. Het is de eerste keer dit EK dat zij op de tribune plaatsnemen als in de Johan Cruijff ArenA het eerste fluitsignaal klinkt.

De Roon verscheen tegen zowel Oekraïne (3-2) als Oostenrijk (2-0) aan de aftrap. Het lag al in de lijn der verwachting dat hij tegen Noord-Macedonië niet zou starten. De middenvelder staat op scherp en maakt zelfs helemaal geen deel uit van de selectie. Wijndal is ook niet van de partij. De vleugelverdediger van AZ kwam in de voorgaande twee wedstrijden als invaller aan de bak.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Oostenrijk zijn Teun Koopmeiners en Cody Gakpo de nieuwkomers in de selectie. Zij kwamen dit EK nog niet aan de bak. Daar bondscoach Frank de Boer er mogelijk voor kiest om bepaalde spelers niet negentig minuten te laten spelen, zou het zomaar kunnen dat zij als invaller in actie komen. Zij zijn naast keepers Marco Bizot en Tim Krul, middenvelder Davy Klaassen en aanvallers Quincy Promes en Steven Berghuis de spelers van de 25-koppige selectie die dit EK nog niet hebben gespeeld.

Lees ook: Dit is de opstelling van Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen