Dit is de opstelling van Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië

21 juni 2021, 16:34   Bijgewerkt: 21 juni 2021, 16:46

Het Nederlands elftal begint met de verwachte twee wijzigingen aan de laatste poulewedstrijd tegen Noord-Macedonië. Bondscoach Frank de Boer geeft Ryan Gravenberch op het middenveld de voorkeur boven Marten de Roon, die op scherp staat. Bovendien is Donyell Malen in de punt van de aanval de vervanger van de nog niet overtuigende Wout Weghorst.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel discussie of Oranje moest rouleren of juist niet. De Boer kiest ervoor om slechts twee spelers rust te geven. Gravenberch en Malen maken daardoor hun basisdebuut op een eindronde. Owen Wijndal en Marten de Roon zitten maandagavond niet bij de wedstrijdselectie. Volgens de door OnsOranje geformeerde basis staat Matthijs de Ligt opnieuw in het midden van de driemansdefensie.

Het Nederlands elftal is na zes punten uit twee groepsduels al voorafgaand aan de ontmoeting met Noord-Macedonië zeker van een plek in de achtste finales. Oranje versloeg Oekraïne tijdens de EK-opening met 3-2 en was ook te sterk voor Oostenrijk (2-0). Die twee landen strijden om 18.00 uur tegen elkaar om de tweede plek. De winnaar van die clash neemt het op tegen Italië.

Het Nederlands elftal weet nog niet helemaal zeker wie de tegenstander wordt in de achtste finales. Wel is bekend dat Oranje in een bomvolle Puskás Arena in Hongarije zal gaan spelen. De kans op een treffen met topland Portugal wordt door statistiekenbureau Gracenote het grootst geacht: 37 procent.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen