Slot wil weinig aanpassen bij Feyenoord: "Geen hogere wiskunde"

21 juni 2021, 15:55

Arne Slot is maandagochtend officieel begonnen als hoofdtrainer van Feyenoord. De voormalig trainer van AZ leidde voor het eerst sinds zijn aanstelling een training. Een renovatie in Rotterdam werd verwacht, maar volgens Slot gaat niet alles op de schop bij de nummer vijf van het afgelopen Eredivisieseizoen.

Op zijn eerste persconferentie werd Slot gevraagd naar zijn nieuw in te passen speelstijl. "Het is niet zo dat we de wereld op zijn kop gaan zetten. Ja, de verhoudingen wat betreft het drukzetten zullen iets anders worden, maar ik heb Feyenoord afgelopen seizoen vaak genoeg dominant zien spelen. De spelers moeten gaan herkennen wat er tijdens die wedstrijden goed ging. Op die manier hoop ik dat we stabieler worden."

Bovendien ziet hij dat een groot deel van zijn selectie intact is gebleven. Alleen Eric Botteghin, Bart Nieuwkoop en Nick Marsman behoorden afgelopen seizoen tot de vaakgebruikte spelers die inmiddels vertrokken zijn. Nicolai Jørgensen mag bovendien vertrekken. "We hoeven weinig te vervangen, dus het is geen hogere wiskunde. De spelers krijgen nieuwe taken die ze op hoog tempo moeten uitvoeren. Daarin zit de grootste uitdaging voor mij."

Voor Feyenoord begint de voorbereiding op het seizoen vroeger dan gehoopt. De Rotterdammers beginnen namelijk al op 22 juli aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Conference League. Daarin komt het tegenover FK Dedic uit Montenegro of KF Drita uit Kosovo te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen