Pandev (37) zet na duel met Oranje punt achter glorieuze carrière

20 juni 2021, 18:57

Goran Pandev is op tijd hersteld voor het laatste duel in poule C tussen het Nederlands elftal en Noord-Macedonië. De van een enkelblessure herstelde aanvaller zal tegen Oranje voor de laatste keer zijn voetbalschoenen aantrekken. De 37-jarige Pandev is met Noord-Macedonië al uitgeschakeld in strijd om de volgende ronde.

Dat heeft de veteraan bevestigd op de voorbereidende persconferentie. "Mijn contract bij Genoa loopt af, dus het is mooi geweest. Ik ben enorm dankbaar dat ik op deze manier afscheid heb kunnen nemen. Het was prachtig om hier bij te mogen zijn." Noord-Macedonië plaatste zich voor de eerste keer in de nationale geschiedenis voor een eindronde. Pandev schoot zijn land in de beslissende play-off tegen Georgië.

Pandev debuteerde in 2001 voor zijn land en kwam sindsdien liefst 121 interlands in actie. Daarin was hij 38 keer trefzeker, waardoor hij recordinternational en topscorer aller tijden van zijn land is. Zijn laatste treffer liet hij noteren tijdens het EK-openingsduel met Oostenrijk. Pandev bracht zijn land op gelijke hoogte, maar de Oostenrijkers wonnen uiteindelijk met 3-1.

De loopbaan van Pandev speelde zich voornamelijk af in Italië. Bij topclub Inter beleefde de spits zijn meest glorieuze jaren. Zo was hij in het seizoen 2009/10 ploeggenoot van Wesley Sneijder. Het duo veroverde naast de Italiaanse landstitel en de beker eveneens de Champions League-bokaal. Met Napoli en Lazio pakte hij eveneens de Italiaanse beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen