Opstelling Oranje tegen Noord-Macedonië lekt uit tijdens training

Opstelling Oranje tegen Noord-Macedonië lekt uit tijdens training

20 juni 2021 – Frank de Boer kiest maandagavond tegen Noord-Macedonië zeer waarschijnlijk voor Donyell Malen en Ryan Gravenberch in de basisopstelling van het Nederlands elftal. De bondscoach liet weten dat hij twee wijzigingen gaat doorvoeren en op basis van camerabeelden van de NOS is vrijwel zeker te stellen dat het om deze twee spelers gaat. Wout Weghorst en Marten de Roon – die op scherp staat – ontbraken op het papiertje.

Daarmee zou De Boer hele logische veranderingen doorvoeren bij het Nederlands elftal. Tijdens de persconferentie gaf De Boer al aan dat hij bepaalde wissels in zijn hoofd had voor het treffen met Noord-Macedonië en dat zijn vermoedelijk Malen - die in de eerste twee duels inviel - en Gravenberch. De middenvelder van Ajax maakte alleent tegen Oostenrijk minuten op het EK. De beelden werden gemaakt door NOS-cameraman Martien Appelman. 

Het briefje in de hand werd gefilmd op het moment dat assistent-trainer Dwight Lodeweges het in zijn handen had. Daarmee deed het een beetje denken aan de foto die recent van Kajsa Ollongren werd gemaakt, waarop notities uitlekten over Pieter Omtzigt. Ditmaal is de informatie weliswaar een stuk minder zwaarwegend omdat het slechts een opstelling betreft, maar ongelukkig is het wel voor De Boer, die zich tijdens de persconferentie nog grotendeels op de vlakte hield.

Lees ook: De Boer wijzigt Oranje op twee plekken tegen Noord-Macedonië

Ook De Telegraaf kwam zondagmiddag naar buiten met de elf namen die via de NOS waren gelekt, waarmee de vermoedelijke opstelling vanuit twee kanten gemeld is. Verder dus weinig verrassingen bij De Boer, die tijdens de wedstrijd misschien nog wel meer vaste krachten zal wisselen, om ze enigszins te sparen. De Roon is de enige speler die op scherp staat bij Oranje, dus speeltijd voor hem lijkt zeer onwaarschijnlijk. 

Het is niet de eerste keer dat er gesproken gaat worden over het briefje van Lodeweges. Na de remise op Duitsland in de Nations League (2-2) ging het ook over het briefje van de coach, die toen de aangepaste tactiek daarop had geschreven. Die werd uiteindelijk voor bijna 35.000 euro geveild voor het goede doel. Dat zal met dit papiertje vermoedelijk níet gebeuren.

Zéér vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; F. De Jong, Gravenberch, Wijndaldum; Memhis en Malen

gerelateerd