'Feyenoord, AZ en Vitesse hopen overbodige Kadiolgu'

'Feyenoord, AZ en Vitesse hopen overbodige Kadiolgu'

20 juni 2021 – Ferdi Kadioglu lijkt deze zomer te gaan vertrekken bij Fenerbahce. De middenvelder annex aanvaller mag naar verluidt uitkijken naar een nieuwe werkgever en zijn toekomst ligt misschien wel in de Eredivisie. In Turkije wordt de ex-speler van NEC Nijmegen namelijk gekoppeld aan Feyenoord, AZ en Vitesse.

Het Turkse medium Fanatik weet dat Kadioglu in Istanbul te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken. De geboren Arnhemmer heeft nog een contract voor een seizoen en is niet langer nodig in het Sükrü Saracoglu Stadion. Daar speelde Kadioglu de afgelopen drie seizoenen zijn thuiswedstrijden, maar het lijkt dus bij die drie jaren te blijven.

Inmiddels is de situatie van Kadioglu ook in Nederland bekend. Feyenoord, AZ en Vitesse zien het wel zitten om de jeugdinternational terug naar de Eredivisie te halen. De interesse van de Alkmaarders is al langer bekend, terwijl Feyenoord ook al vaker is genoemd. Een mogelijk stap naar Vitesse is, gezien het NEC-verleden van Kadioglu, bijzonder te noemen.

Kadioglu werd in de zomer van 2018 door NEC voor een bedrag van 1.4 miljoen euro verkocht aan Fenerbahce. Bij de Turkse topclub kon hij nooit echt een vaste waarde worden. De speler van Jong Oranje hoopt zelf ook op meer speeltijd en weet dat hij die bij Fenerbahce niet graag krijgen. De rechtspoot speelde afgelopen seizoen 26 wedstrijden, waarvan zes als basisklant.

gerelateerd