De Vrij volgt ook andere landen tijdens EK: "We blijven voetballers"

De Vrij volgt ook andere landen tijdens EK: "We blijven voetballers"

20 juni 2021 – Stefan de Vrij houdt tijdens het EK ook de prestaties van andere landen nauwlettend in de gaten. De centrumverdediger heeft een belangrijke rol in het elftal van bondscoach Frank de Boer, maar vindt ook ruimte op wedstrijden te kijken. Dat liet hij zondagmiddag weten op de persconferentie.

"De andere wedstrijden worden zeker gevolgd", laat De Vrij weten tijdens het perspraatje. "Er staan veel schermen waarop we kunnen kijken. We blijven voetballers, dus we vinden het ook leuk om het te volgen. Het is me opgevallen dat er al vrij veel eigen doelpunten zijn gevallen. Het is moeilijk te zeggen hoe dat soort dingen tot stand komt."

De Vrij werd ook gevraagd naar het grote aantal gemiste strafschoppen. "Je vraagt het aan iemand die weinig penalty's heeft genomen in zijn carrière", vertelde de speler van Internazionale lachend. "Dus ik durf niet te zeggen of dat door de aanwezigheid van het publiek komt. Het zou kunnen, maar persoonlijk merk ik niet heel veel verschil. Natuurlijk hoor je de fans, maar zodra de scheidsrechter fluit is de focus op de wedstrijd. Misschien is dat tijdens een penalty-moment anders. Dat durf ik niet te zeggen."

Maandagavond (18.00 uur) speelt De Vrij met Oranje de laatste groepwedstrijd van het EK tegen Noord-Macedonië. De Boer gaf al aan twee wijzingen door te voeren, maar de kans is nihil dat De Vrij uit de basis verdwijnt. Hij speelde tegen Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) negentig minuten en heeft een erg belangrijke rol binnen het 532-systeem van het Nederlands elftal.

gerelateerd