De Boer wijzigt Oranje op twee plekken tegen Noord-Macedonië

De Boer wijzigt Oranje op twee plekken tegen Noord-Macedonië

20 juni 2021 – Frank de Boer gaat zijn ploeg op twee plaatsen wijzigen voor de EK-wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Oranje is al geplaatst voor de achtste finales van het toernooi, maar de bondscoach weigert zijn hele ploeg overhoop te gooien. De Boer liet echter nog niet los welke spelers wel of niet zullen starten in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik denk dat wij genoeg ruimte tussen de wedstrijd hebben om op volle sterkte de achtste finale in te gaan", opperde De Boer op de persconferentie. "Anders wordt die rustperiode wel heel erg lang. Uiteindelijk heb ik een idee gehad wie wil ik laten starten. Natuurlijk hebben de spelers daar zelf ook een idee over. Ik praat met spelers, maar wijk niet af van mijn plan. Ik denk ook dat we nog dingen kunnen verbeteren. Dat wil ik graag zien tegen Noord-Macedonië."

Oranje is dus al geplaatst voor de achtste finales, maar De Boer is nog niet bezig met de mogelijke tegenstanders. "Dat hebben we niet in eigen hand. We zijn eerste in de groep en weten onze route naar de finale. We moeten van iedereen winnen als we die willen bereiken. Ik kan daar heel spastisch en moeilijk over gaan doen, maar ik heb er toch geen invloed op. We zien het wel. We nemen eerst de wedstrijd tegen Noord-Macedonië erg serieus. Zij willen graag stunten tegen ons en hun eerste punten op het EK pakken."

De Boer hoopt in het restant van het EK op een scherpe Memphis Depay, die in de eerste twee wedstrijden nog niet kon overtuigen. De afronding van zijn transfer naar FC Barcelona kan daar aan bijdragen. "Ik denk dat het een opluchting voor hem is", aldus de oefenmeester over zijn aanvalsleider. "Hij kan zich nu volledig richten op dit toernooi. Uiteindelijk hebben wij een excellerende Memphis nodig om ver te komen. Wij hebben veel vertrouwen in hem, het is een speciale speler voor ons."

gerelateerd