Spaanse kranten openen met aanwinst Memphis: "Culé Depay"

20 juni 2021, 12:30   Bijgewerkt: 20 juni 2021, 12:35

De transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona werd zaterdagmiddag wereldkundig gemaakt. Het nieuws over de international van Oranje werd natuurlijk ook in de Spaanse media breed uitgemeten. Toch werd Memphis in SPORT, [a,https://www.mundodeportivo.com/actualidad/20210620/41093063207/estas-son-las-portadas-de-la-prensa-deportiva-del-domingo-20-de-junio.html#1?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_content=actualidad,_blank,Mundo Deportivo] en [a,https://www.marca.com/mundo-marca/album/2021/06/20/60ce831c268e3e75098b462b_1.html,_blank,Marca] ietwat naar de achtergrond gedreven door de nationale ploeg van Spanje.

De Spanjaarden speelden zondagavond teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Polen. Dat vond Diario SPORT iets belangrijker dan de transfer van Memphis. Toch krijgt de ex-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon een plek op de voorpagina. "Depay, de vierde aanwinst!", is te lezen naast een foto van de nieuweling in het shirt van Barcelona.

Op de voorpagina van Mundo Deportivo zijn de rollen juist omgedraaid. Daar moet de nationale ploeg genoegen nemen met een klein plaatsje ten opzichte van de nieuwe aanvaller. Ook hier poseert Memphis in het shirt van Barça. Het bijschrift 'Culé Depay' doelt op het feit dat de transfer officieel is. Culé is namelijk een bijnaam voor spelers en fans van de club.

Ook Marca besteedt aandacht aan de langverwachte overgang, maar doet dat bescheiden. De nationale ploeg krijgt voorrang vanwege de zeperd tegen Polen. Onderin is toch een belangrijke boodschap te lezen. "De derde aanwinst die niks hoeft te kosten", is een vrije vertaling van de tekst bij een foto van Memphis in het shirt van Oranje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen