Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mbappé en Benzema racistisch bejegend in Hongarije

Mbappé en Benzema racistisch bejegend in Hongarije

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

20 juni 2021 – Kylian Mbappé en Karim Benzema hebben zaterdagavond tijdens de wedstrijd tussen Hongarije en Frankrijk te maken gehad met racisme. De aanvaller van Paris Saint-Germain liet na afloop tegenover persbureau DPA weten dat er apengeluiden te horen waren in het stadion. Ook ploeggenoot Benzema werd volgens Mbappé onheus bejegend.

Frankrijk speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Hongarije. De Puskás Aréna in Boedapest zit tijdens het EK helemaal vol en dat leverde de Hongaren een behoorlijk thuisvoordeel op. Volgens Mbappé ging een aantal fans daarin echter veel te ver door apengeluiden te maken. De vader van de aanvaller is afkomstig uit Kameroen, terwijl de roots van Benzema in Algerije liggen.

De 55.000 toeschouwers in de Puskás Aréna stelden zich tijdens de wedstrijd tegen Portugal al behoorlijk vijandig op tegen Cristiano Ronaldo. Hongarije maakt zich momenteel niet geliefd in Europa. De regering van premier Viktor Orbán nam een bizarre wet aan. Daarin is het verboden om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot achttien jaar.

De gemeenteraad van München heeft daar op zijn beurt weer op gereageerd. Hongarije speelt zijn laatste wedstrijd in groep F van het EK namelijk in de Allianz Arena tegen Duitsland. Er wordt gehoopt dat het stadion wordt verlicht met de kleuren van de regenboogvlag, het symbool van diversiteit. Het plan zal waarschijnlijk worden voorgelegd aan de UEFA. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd