Gosens refereert na zege op Portugal aan Ronaldo-trauma

19 juni 2021, 23:48

Duitsland boekte zeer verrassend een hele overtuigende zege op Portugal. In de met 2-4 gewonnen wedstrijd was oud-Eredivisionist Robin Gosens de absolute uitblinker met een doelpunt, een afgekeurd doelpunt, een assist en een legio aan rushes over de linkerflank. De back werd uitgeroepen tot Man of the Match en grapte na afloop over een eerder incident met Cristiano Ronaldo.

Halverwege april speelde Gosens met Atalanta Bergamo tegen het Juventus van Ronaldo. Na afloop wilde de Duitser graag het shirtje van de grote vedette hebben, maar dat werd een pijnlijke situatie. "Ik ging niet naar onze juichende fans, maar eerst naar Ronaldo, maar hij accepteerde het niet. Ik vroeg om zijn shirt, maar hij keek me niet eens aan en wees de vraag af. Ik schaamde me echt op dat moment. Ik liep weg en voelde me heel klein. Ik hoopte dat niemand het had gezien en droop af."

Zaterdagavond nam hij dus op sportief vlak revanche voor dat moment door Portugal alle hoeken van het veld te laten zien. Na afloop refereerde hij in een interview met Sky Sport Italia aan dat moment. "Het is een onvergetelijke avond voor mij. We hebben een heel sterk team verslagen en het is me gelukt om mijn eerste doelpunt te scoren op een EK. En deze keer heb ik maar niet om het shirt van Ronaldo gevraagd, ik wilde gewoon genieten van de overwinning."

Lees ook: Afgewezen Gosens krijgt alsnog Ronaldo-shirt van teamgenoten

Niet alleen voetballend was Duitsland sterker dan Portugal, maar ook in de duels was het feller. Tegenover L'Équipe vertelt hij dat de bondscoach daar een belangrijke rol in speelde. "Gisteren heeft Joachim Löw ons tijdens de training opgewarmd, hij heeft ons in gevechtsmodus gebracht en we hebben alles offensief en verdedigend gegeven en we hebben onszelf beloond."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen