Oranje ontloopt in huidige situatie poule des doods

19 juni 2021, 23:16

Het Nederlands elftal kent de route naar de EK-finale, omdat het zeker weet dat het als groepswinnaar van Groep C doorgaat in de poule. Daardoor is het grote rekenen begonnen en zoals het nu staat, ontloopt Oranje de absolute poule des doods. Daar tegenover staat wel dat het in de huidige situatie Spanje treft.

In de huidige situatie gaan Groep B, C, E en F door, omdat in die teams de beste nummers drie zitten momenteel: dat zijn Portugal, Oostenrijk, Finland en Spanje. Zwitserland (Groep A) en Kroatië (groep D) grijpen met één punt vooralsnog naast het ticket dat gegeven wordt aan de beste vier nummers drie. Omdat Oranje als groepshoofd verder gaat, weet het zeker dat het tegen een nummer drie komt.

Maar wie het wordt, dat hangt af van een ingewikkeld rekenmodel. Zeker is dat als de nummer drie Groep A slecht presteert, dat 'we' Groep F (de poule des doods) vermoedelijk ontlopen. Dat heeft ermee te maken dat Oranje alleen de laatste groep treft, als de nummer drie van Groep A wél doorgaat: A Als Zwitserland – Turkije zondagmiddag bijvoorbeeld gelijk wordt, is dat scenario vrijwel zeker.

Lees ook: Gunstig speelschema voor Oranje: halve finale lonkt

Omdat Spanje in de eigen poule op de derde plaats staat, treft het Nederlands elftal de ploeg van Luis Enrique. Met nog één speelronde te gaan (Polen – Zweden & Spanje – Slowakije) is de kans groter dat Oranje bijvoorbeeld Slowakije treft als nummer drie, bijvoorbeeld als zij verliezen van Spanje. Het Nederlands elftal – dat alleen nog tegen het als enige al uitgeschakelde Noord-Macedonië speelt – heeft zelf geen enkele invloed meer in wie het treft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen