Spanje dreigt de grote EK-flop te worden na nieuwe remise

19 juni 2021, 23:09

Spanje heeft zaterdagavond voor de tweede keer op rij teleurstellend gelijkgespeeld op het EK. Na de remise tegen Zweden lukte het de ploeg van Luis Enrique zaterdagavond niet om langs Polen te komen: 1-1. Alvaro Morata schoot Spanje in de eerste helft op voorsprong, maar Robert Lewandowski trok de stand kort na rust gelijk. Door het nieuwe puntenverlies staat Spanje nu op de derde plek in de poule en kan het zich niet nog een domper veroorloven, maar het spel lijkt dat wel in de hand te werken.

De Spaanse ploeg probeerde zich te herstellen tegen Polen, aangezien in de remise tegen Zweden (0-0) kostbare punten werden verloren in de strijd om plek één in Poule E. Polen verloor haar eerste wedstrijd verassend genoeg van Slowakije (1-2). Ook de aanvalsleider van de Poolse ploeg, Robert Lewandowski, kon geen potten breken tegen de Slowaken, waardoor de onrust in Polen wegens de geringe aanknopingspunten toenam.

Na de poging van de middenvelder van Leeds United was het vooral Spanje dat de lakens uitdeelde in het Olympisch Stadion in Sevilla. Halverwege de eerste helft was het dan ook raak voor de thuisploeg. Na een goede actie van Gerard Moreno werd de veelbesproken Alvaro Morata vrij voor Wojciech Szcezesny gezet. De spits van Juventus tikte vervolgens simpel binnen, maar zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Dit bleek echter volgens de VAR niet zo te zijn, waardoor de goal telde: 1-0.

Na de goal was het niet zo dat het gelopen koers was voor Polen, aangezien het aanvalsplan van Spanje net als tegen Zweden niet vloeiend werd uitgevoerd. In de omschakeling lag er daarom ruimte voor Polen, dat vervolgens ook dicht bij de gelijkmaker kwam. Karol Swiderski schoot uitstekend van afstand en zag zijn bal voor de voeten van Lewandowski uiteen spatten op de paal. De spits van Bayern München kreeg de bal vervolgens echter niet langs doelman Unai Simon, waardoor beide ploegen met een 1-0 ruststand aan de thee gingen.

Een paar seconden na de ontstane euforie bij de ploeg in het wit, dompelde de VAR Polen in rouw. De videoscheidsrechter liet arbiter Daniele Orsato kijken, aangezien Moreno in het strafschopgebied werd aangetikt. De scheidsrechter ging mee in het advies en legde de bal op de stip. Moreno, dit seizoen verantwoordelijk voor 23 treffers in de La Liga, faalde echter hopeloos vanaf elf meter. De buitenspeler schoot de bal op de paal, waarna ook Morata in de rebound de bal er niet in kreeg. Zo hielden de Spaanse aanvallers Polen in leven.

In het resterende deel van de wedstrijd zocht Spanje de aanval, maar kansen werden er niet gecreëerd. Met zoveel balbezit, maar zo weinig kansen in het laatste halfuur van de wedstrijd, zegt dat ook wat over de huidige status van de Spaanse ploeg. De verwachtingen waren hoog, Spanje werd titelkandidaat genoemd, maar na de remise tegen Zweden werd ook Polen niet verslagen: 1-1. Door het gelijke spel houdt Polen wel kans op een plek in de knock-outfase, maar dan moet het komende week wel winnen van Zweden.

Man of the match: Robert Lewandowski

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen