''Dumfries zal bij een rondo van Barça altijd in het midden staan''

19 juni 2021, 22:24

Denzel Dumfries is tot nu toe de grote revelatie van het toernooi. Als rechtsback was hij bij alle doelpunten van het Nederlands elftal betrokken en in de media wordt al veelvuldig gespeculeerd over een eventuele vervolgstap in zijn carrière. Hij zou niet de eerste zijn die door een goed eindtoernooi een fraaie transfer verdient naar een Europese topclub. Rafael van der Vaart ziet dat echter totaal niet zitten.

In het programma Studio Europa van de NOS vertelt van der Vaart dat Dumfries een hoop kwaliteit tekort komt om in de absolute top te spelen. Zo wordt aan hem gevraagd of hij het niveau van Barcelona aan zou kunnen. "Dat is allemaal wel heel erg voorbarig. Als hij bij Barcolona zou spelen, dan staat hij altijd in het midden."

"Dat is niet lullig bedoeld, maar het is wel gewoon zo. Ik weet hoe dat in Spanje gaat. Daar zijn ze allemaal goed aan de bal. Dest is bijvoorbeeld fantastisch aan de bal en Dumfries is eingenlijk een beetje een Italiaanse rechtsback die maar blijft gaan en iedereen omver beukt." Daarbij gaat hij in tegen Alfred Schreuder, die ook aan tafel zat. Schreuder is assistent van Koeman en denkt wel dat Dumfries het niveau aan zou kunnen.

Lees ook: 'Bayern wil Dumfries

Van der Vaart is dus niet erg gecharmeerd van de technische vaardigheden van de back, maar desalniettemin heeft hij ook een hoop positieve woorden over voor Dumfries. "Dit is ontzettend leuk voor iemand die een aantal jaar geleden nog amateur was. Hij speelt gewoon een geweldig toernooi. Ik houd wel van zijn uitstraling, het is echt verschrikkelijk om tegen hem te spelen. Als hij boos kijkt, dan ben je bang, maar als hij lacht, dan is het net een baby en wil je hem knuffelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen