Details uit contract Memphis: afkoopsom van 500 miljoen

19 juni 2021, 21:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfer van Memphis naar Barcelona is eindelijk afgerond. De Catalaanse club deed in het verleden al meerdere pogingen om de Nederlander los te weken bij Olympique Lyonnais, maar dat bleek tevergeefs. De spits liep uit zijn contract in Frankrijk en na maanden onderhandelen heeft Memphis eindelijk een contract getekend. Diverse Spaanse media weten enkele details over de deal.

Het belangrijkste detail heeft betrekking op de vaste afkoopsom die clubs moeten betalen om Memphis over te nemen. El Mundo Deportivo meldt dat de afkoopsom maar liefst 500 miljoen euro bedraagt. Ter vergelijking: de duurste transfer ooit was Neymar die voor 222 miljoen van Barcelona naar Paris Saint-Germain ging. Dat betekent een extra grote druk op de schouders van de spits.

Met het binnenhalen van Memphis heeft Barcelona alweer de vierde aanwinst van deze transferwindow te pakken. Gezien de moeilijke financiële situatie waarin de club zich bevindt, moet het vooral transfervrije spelers binnenhalen. Voor de vier aanwinsten (Sergio Agüero, Emerson, Eric Garcia en Memphis) werd slechts negen miljoen betaald. Alleen de back van Real Betis moest voor miljoenen worden teruggekocht.

Lees ook: Barcelona heet Memphis welkom met prachtige video

Het Spaanse AS denkt dat Barcelona een goede zet heeft gedaan met het binnehalen van Memphis. 'Koeman heeft zijn meest gewenste aanwinst binnen. Het is een van de grote leiders bij het Nederlands elftal en hier kan hij zich mooi doorontwikkelen. Hij scoort veel en kan ontzettend goed voetballen. Koeman heeft er alle vertrouwen in dat hij gaat slagen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen