BILD uitzinnig over ex-Eredivisiespeler: ''Geil, Geiler, Gosens''

19 juni 2021, 20:29

In de voetbalwereld heerste veel sceptisme over Duitsland met betrekking tot het EK. De Duitsers verloren in maart van Noord-Macedonië, speelden gelijk in juni gelijk tegen Denemarken en begonnen het toernooi met een nederlaag tegen Frankrijk. In het duel met de EK-winnaar van 2016 Portugal gaven de Duitsers echter een passende reactie door met 2-4 te winnen. Oud-Eredivisiespeler Robin Gosens was daarbij de absolute uitblinker.

Duitsland speelde tegen Portugal zeer aanvallend en frivool. Nadat Portugal op voorsprong kwam, boog het de stand al snel om in een 1-4 voorsprong. Gosens speelde daarin een hele belangrijke rol. Zijn eerste doelpunt werd nog door de VAR afgekeurd, maar later maakte hij toch de 1-4. Bij het derde Duitse doelpunt was hij de aangever en de hele wedstrijd bestreek hij de linkerflank.

Waar veel analisten de vergelijking met Denzel Dumfries al hadden klaarliggen, liet Gosens zien daar nog een schepje bovenop te kunnen doen. De wingback had 46 balcontacten, waarvan zes in de vijandelijke zestien, drie schoten op doel, een schotnauwkeurigheid van 100% en twee grote kansen gecreëerd. Zijn prestatie was zo uitzonderlijk goed, dat het Duitse BILD met de kop 'Geil, Geiler, Gosens' op de proppen kwam.

Lees ookOntketend Duitsland is helemaal terug na fraaie zege op Portugal

Robin Gosens speelt momenteel voor Atalanta Bergamo. Voor die club heeft hij inmiddels al 150 wedstrijden gespeeld en daarin maakte hij 27 doelpunten als back. Eerder verdiende hij zijn brood in Nederland. Hij speelde namelijk in het verleden voor Vitesse, Heracles en FC Dordrecht. Gosens gaf eerder al aan graag in de Bundesliga te willen spelen. Hoewel Schalke 04 zijn grote liefde is, lijkt een transfer naar die club in ieder geval uitgesloten, zei hij zelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen