Oranje-dagboek #9: Memphis tekent en bitcoins

19 juni 2021, 21:02   Bijgewerkt: 19 juni 2021, 22:32

Het Nederlands elftal had vandaag weliswaar een gewone trainingsdag, maar het ging niet zo veel over voetbal in het Oranje-kamp. Waar ging het dan wel over? Over bijvoorbeeld de transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona, de Nederlandse VAR's bij de wedstrijden vandaag én over bitcoins. Daarmee werd Denzel Dumfries namelijk vergeleken tijdens het persmoment. Alles wat er gebeurde op de Oranje-dag in ons dagboek! 

Memphis Depay-transfer

Of het feit dat Oranje geplaatst is voor de achtste finales als groepswinnaar al meespeelt, is onbekend. Maar Frank de Boer wilde eigenlijk dat zijn spelers niet met transfers bezig zouden zijn tijdens het EK, maar voor Memphis was dat vandaag anders. De papieren werden afgerond en FC Barcelona kondigde de deal officieel aan. In elk geval is zijn handtekening op papier gekomen en mogelijk is zelfs ook de medische keuring gedaan. Ach, geplaatst is Oranje toch al.

Lees ookMemphis is FC Barcelona-speler en tekent voor 'slechts' twee jaar

Nederlandse VAR's

Was het wel of geen penalty voor Frankrijk in de absolute slotfase in Hongarije? VAR's Kevin Blom en Pol van Boekel vonden vermoedelijk van wel, aangezien ze bij leidsman Michael Oliver een oproep deden om naar het scherm te komen. De leidsman besliste uiteindelijk om geen pingel toe te kennen, waardoor Frankrijk punten verspeelde. Maar zo zat er op de remise van de Fransen toch nog een Oranje-tintje.

Frank de Boer geeft niets prijs

In aanloop naar de wedstrijd tegen Noord-Macedonië werd er wederom besloten getraind door het Nederlands elftal. Frank de Boer liet eerder al weten, wegens de belangenloosheid van het duel, erover na te denken om spelers rust te geven in de laatste groepswedstrijd. Met name Rafael van der Vaart [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386307/van-der-vaart-adviseert-de-boer-dringend-niet-te-veel-te-wisselen/,_blank,zag] daar een hoop nadelen van in en adviseerde hem niet te veel wissels door te voeren. Wie De Boer daadwerkelijk rust zal geven, blijft dus nog even gissen.

Dumfries versus bitcoin

Tijdens de persconferentie werd Denzel Dumfries geconfronteerd met de vergelijking tussen hem en de bitcoin. Beiden begonnen laag, maar iedereen heeft inmiddels spijt dat hij/zij er niet in geïnvesteerd heeft. De PSV'er, die zelf overigens ook enkele bitcoins heeft zo vertelde hij, kon er om lachen. De grote vraag is nu hoeveel invloed hij op de aandelenkoers heeft. Elon Musk kan met wat opmerkingen een koers maken of breken, dat zal voor Dumfries vermoedelijk nog niet gelden. Maar als je ziet wat er allemaal lukt tijdens dit EK voor hem, kan de dalende Bitcoin-lijn misschien wel worden gebroken.  

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen