Steijn gelaten: "Wil helemaal niet weg bij NAC Breda"

Steijn gelaten: "Wil helemaal niet weg bij NAC Breda"

19 juni 2021 – Dat NAC al jaren bekendstaat als onrustige club is inmiddels wel bekend, maar de afgelopen week was zelfs voor NAC-begrippen één grote chaos. De clubleiding zat niet op een lijn, waardoor technisch directeur Ton Lokhoff al binnen drie maanden zijn functie naast zich neer legde. Daardoor waren enkele 'fans' boos op Maurice Steijn, die persoonlijk werd bedreigd, waardoor ook hij besloot op te stappen.

Via het officiële clubkanaal legt Steijn uit waarom hij tot deze beslissing is gekomen. "Ik wil helemaal niet weg bij NAC, met een seizoen voor de boeg met eindelijk weer eigen supporters in het stadion. Ik ben eerder kampioen geworden. Dat had ik met NAC ook willen bereiken. Maar bedreigingen aan mijn gezin zijn onacceptabel. Dat mijn vrouw en kinderen dit moeten meemaken had ik nooit verwacht, zeker niet toen ik naar het bourgondische NAC Breda kwam, waar ik nota bene zelf nog voor heb gespeeld."

"Daarnaast wil ik niet dat vanwege mijn persoon binnen supportersgroepen wordt opgeroepen tot acties – dit kan ook de veiligheid van de samenleving in Breda aantasten. Het is heel triest allemaal. Gelukkig heb ik ook veel mooie berichten en steun gekregen van mensen en ik wil hen bedanken, deze geluiden waren echter in het debat rond de club helaas nooit te horen. Ik wens de club heel veel sterkte de komende tijd, en mijn jongens in het eerste alle succes", sluit de oefenmeester af.

In juli 2020 tekende Steijn een contract in Breda. De doelstelling was om NAC terug te laten keren op het hoogste niveau in Nederland. Dit seizoen werden de play-offs om promotie behaald. Daarin schakelde het Eredivisionist FC Emmen uit, maar een ronde later was N.E.C. een maatje te groot. Komend seizoen wilde Steijn dus op herkansing, maar dat feest gaat niet door om wel heel treurige redenen. 

gerelateerd